Julika Marijn ‘Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij’

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is de voorstelling van Julika Marijn geannuleerd. Wij hopen binnenkort een nieuwe datum bekend te kunnen maken waarop deze voorstelling alsnog kan plaatsvinden.

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven -genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot- spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

In Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij wekt Julika de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.


CREDITS
Spel en zang: Julika Marijn
Regie: Diederik van Vleuten
Tekst: Julika Marijn, Etty Hillesum en
Rainer Maria Rilke

Bekijk de website van Julika Marijn Klik hier.