GEANNULEERD! De Thuiskomst

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is het optreden van ensemble De Thuiskomst geannuleerd. Wij hopen binnenkort een nieuwe datum bekend te kunnen maken waarop dit optreden alsnog kan plaatsvinden.

Het ensemble De Thuiskomst, bestaande uit Quirine van Hoek en Ellen Zijm brengt een gevarieerd programma met Balkan muziek en werken van o.a. Händel, Vivaldi, Schubert en Monti. Het duo brengt de klankwerelden van viool en accordeon samen. Met deze bijzondere combinatie weten zij hun publiek telkens weer te verrassen, door de ongekende mogelijkheden in klank en repertoire.

Quirine en Ellen spelen al samen sinds hun middelbareschooltijd, maar besloten in 2010 hun duo nieuw leven in te blazen als De Thuiskomst. Sindsdien hebben ze lessen gevolgd bij o.a. Stefan Hussong, concerten verzorgd bij o.a. het Grachtenfestival, Fringe programma’s van Oude Muziek festivals en op verschillende grote podia zoals Vredenburg en het Concertgebouw. Beide musici sloten hun Master of Music af met een 10! Tot hun veelzijdige repertoire behoort ook een aantal thematische programma’s, waarvan er twee reeds op cd zijn uitgebracht: ‘De Thuiskomst in de vroege Barok’ (2015) en ‘Tapas, De Thuiskomst in Spanje’ (2018).

Het optreden is op verzoek van Theater Mozaiek georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Zorggroep Drenthe, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

DE THUISKOMST
Quirine van Hoek viool
Ellen Zijm accordeon

Bekijk de website van Muziek in Huis Klik hier.