Utrechts harp trio

Sinds Claude Debussy in 1915 zijn kleurrijke, zachte en bij vlagen melancholieke Trio voor fluit, altviool en harp schreef, is deze combinatie van instrumenten een bekende ensemblebezetting. Want hoewel de instrumenten heel verschillend zijn, mengen ze fantastisch samen.

Het Utrechts Harptrio maakt een muzikale reis door Europa, waarin naast trio’s ook duetten zullen klinken. We beginnen in Frankrijk, gaan via Duitsland helemaal naar Rusland en we eindigen met muziek van Nederlandse bodem.

Het Utrechts Harp Trio treedt regelmatig op voor de Stichting Appeltaartconcerten, maar ook daarbuiten. De musici speelden wereldpremières met soms hele ingewikkelde muziek. Maar minstens evenveel plezier hebben ze bij het spelen van mooie bestaande muziek.

Hanspeter is solofluitist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Annemieke is veelgevraagd harpiste in de kamermuziek en speelt bij ongeveer alle Nederlandse orkesten de allermooiste harppartijen. Michel Holtrop is altviolist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, artistiek adviseur o.a. bij Festival Who’s Next en oprichter van de Stichting Appeltaartconcerten.

De Stichting Appeltaartconcerten heeft als motto: ‘De mooiste klassieke muziek voor iedereen!’ De appeltaart is symbool voor de warme, huiselijke sfeer van de concerten. De stichting speelt meer dan 150 keer per jaar in buurthuizen, wijktheaters en zorginstellingen voor mensen die niet vanzelfsprekend in contact komen met klassieke muziek.

UTRECHTS HARP TRIO
Hanspeter Spannring fluit
Michiel Holtrop altviool
Annemieke IJzerman harp

Dit concert is inclusief koffie/thee en appelgebak.

Bekijk de website van Utrechts harp trio Klik hier.